Közös katalógusok

(http://www.odrportal.hu)
A Magyar Országos Közös Katalógus és az Országos Dokumentum-ellátási Rendszer egyesített adatbázisa. A bibliográfiai információkat és lelőhelyadatokat tartalmazó adatbázis az Országos Széchényi Könyvtár, a nagy általános gyűjtőkörű egyetemi könyvtárak és országos szakkönyvtárak, megyei-városi könyvtárak egyesített katalógusa.

(http://nektar1.oszk.hu/librivision_hun.html)
A NEKTÁR a Nemzeti Könyvtár Átfogó Információs Rendszere. Tágabb értelemben a nemzeti könyvtár számítógépes szolgáltatásainak összessége.

(http://www.hunkat.hu/hunkat2tree/index.jsp)
A HunTéka 226 magyar könyvtárban használt integrált könyvtári rendszer. A HunTéka könyvtári rendszer elsősorban közepes és nagy könyvtárak komplex igényeit hivatott kielégíteni. A HunKat a HunTékát használó könyvtárak virtuális, közös katalógusa. (www.hunkat.hu)

(http://www.szikla.net/hun/bemutatkozas.php)
Szinkronizált Központi Lelőhely Adatbázis A SZIKLA egy adatbázis, amely könyvek és más könyvtári dokumentumok leírását és lelőhelyeit tartalmazza. A SZIKLÁ-ban azon könyvtárak adatai találhatók meg, akik a NetLib Kft. valamely integrált rendszerével dolgoznak. A szinkronizálás egy olyan algoritmus, amely a könyvtárak állományában mutatkozó átfedéseket detektálja, az azonos dokumentumok leírásai közül kiválasztja a legjobbat, majd a lelőhely információkat ehhez a rekordhoz igazítja.

(http://biblio.osb.hu/)
1994-95. óta számos egyházi könyvtár anyagának feldolgozása az Orbis adatbáziskezelő programmal történik. A programban feldolgozott anyag legnagyobb része ún. modern (az egyházi gyűjtemények értelmezésében 1850 után megjelent) könyv. A keresőrendszer ebből az Orbis adatbázisból származó adatokat képes megjeleníteni az Internet hálózaton.

(http://ehm.ek.szte.hu/ehm?p=0)

Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázis – Humántudományi Tanulmányok és Cikkek – Magyar Folyóiratok Tartalomjegyzékeinek Kereshető Adatbázisa – egyesített keresőfelület


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc