Betűméret + növelése | – csökkentése

Kölcsönzés

Könyvtárunkban több mint egymillió könyv és egyéb dokumentum (DVD, hangoskönyv, zenei CD, kotta stb.) áll rendelkezésére. A könyvtár négy emeletén elhelyezkedő kölcsönzőpultok, illetve önkiszolgáló automaták bármelyikénél kölcsönözhet, függetlenül attól, hogy az egyes állományrészek hogyan különülnek el egymástól.

A szabadpolcos állomány piros csíkkal jelölt dokumentumai csak helyben használhatóak.

A raktárban elhelyezett állományból a kölcsönzőpultoknál kérhet fel példányt, vagy a könyvtári keresőgépeken található katalógus raktári moduljával. A raktári modul segítségével önállóan az alábbiak szerint kérhet fel dokumentumot:

  • Az elektronikus katalógus segítségével keresse meg a dokumentumot, majd a találati listából válassza ki a szükséges rekordot.
  • Kattintson a „Megtekintés” gombra
  • Amennyiben a lelőhely a Tudásközpont raktára, akkor a „Raktári kérés” gombra klikkelve továbbhaladhat.
  • A felugró ablakban az olvasójegy száma és a jelszó beírása után adja meg a dokumentum átvételének helyét és a kérés célját, majd kattintson a „Kérés elküldése” gombra.

Kérjük, kísérje figyelemmel a raktári modul visszajelzéseit: „keresik”, „úton van”, „elutasítva”!
A dokumentumot 5-10 percen belül a kérésben megjelölt emelet kölcsönzőpultjánál veheti át.
További információ »»»

A kikölcsönzött dokumentumot a kölcsönzési határidőn belül vissza kell hozni. Amennyiben erre nincs lehetősége, a határidőt meghosszabbíthatja. Felhívjuk figyelmét, hogy ennek betartása az Olvasó felelőssége, a kölcsönzési határidőn túl visszahozott, vagy késedelmesen hosszabbított dokumentumokra késedelmi díjat számolunk fel, könyvenként naponta 20 Ft-ot. Kölcsönzéskor a kollégák bepecsételik a lejárati dátumot, emellett ezt online felületen is ellenőrizheti. A kölcsönzési határidő lejárta előtt 3 nappal e-mailben emlékeztetőt küldünk. Az emlékeztető azonban csak egy kényelmi szolgáltatás, nem mérvadó a lejárati dátum be nem tartását illetően. Bármikor előfordulhat, hogy technikai okok miatt az általunk küldött e-mail nem jut el az olvasóhoz.

Amennyiben a határidőt önhibáján kívül lépte túl, kérelemmel fordulhat az olvasószolgálat osztályvezetőjéhez:
Fűkőné Herceg Helga: herceg.helga@csgyk.hu

A fennálló tartozásokkal kapcsolatos felszólítások rendjéről a Használati szabályzatban talál bővebb információt.


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc