Opera StandUP a Tudásközpontban!

2019. október 5-én este az operarajongók egy kissé rendhagyó operaesten vehettek részt az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretében. A sokak által kedvelt, minden évben megrendezett programon Hábetler Andrást csupán egy ember kísérte, Bartal László karnagy, aki remekelt a zongoránál.

Rendhagyó est volt, hiszen a már megszokott Mozart, Donizetti művek mellett, megismerhette a közönség Hábetler András prózai oldalát is. Az interaktív, humorban bővelkedő, elvarázsoló előadást Karinthy, Kosztolányi és József Attila verseivel fűszerezte a művész úr.

A gyönyörű, szórakoztató, mesés áriák mellett jól megfértek a témához kapcsolódó, elgondolkodtató, csendesebb részek. Megerősítve mindenkiben a gondolatot, hogy Mozart korában is hasonló gondolatokkal, gondokkal éltek az emberek, mint mi most. Hogy milyen fontos is a humor, a szeretet és a közösség.

Hábetler András ki is mondta az előadás elején, hogy ő ma este azt szeretné, hogy közönség kovácsolódjék, mert akkor már volt értelme az egésznek. Ha van katarzis. Lett! A családias hangulatban töltött közel két óra után, közönséggé vált emberek hagyták el a termet. Mindezt Hábetler Andrásnak és Bartal Lászlónak köszönve, egy szív és egy lélekként, operákat dúdolva.

Lukács-Gűth Csilla


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc