Két éves lett Baráti Olvasóklubunk (Képriport)

Júniusban ünnepelte két éves születésnapját a Kertvárosi Fiókkönyvtár Baráti Olvasóklubja. Az eredetileg tíz alkalomra tervezett olvasókör immár a negyedik féléves turnust zárta. Az évfordulót rendhagyó módon nem a könyvtár falai között, hanem vidéken ünnepeltük.

A nyugdíjas hölgyekből verbuválódott olvasóklubban egy-egy mű kapcsán különféle témákról beszélgettünk. A beszélgetéseket Villányi Rózsa felkészülten, értő figyelemmel, rendkívüli empátiával vezette.

A kezdetben bátortalan vélemények két év után sziporkázó szócsatákká alakultak, s nagy örömmel osztottuk meg az olvasmányokról a gondolatainkat. Számtalan vitaindító kérdés fogalmazódott meg, mert ugyanaz a történet mindenkinek mást mond és minden történetben benne vagyunk egy kicsit mi is. Sok humorral és iróniával töltöttük meg mondanivalónkat. A többnyire vidám, játékos, de sokszor mélyenszántó, néhol filozófiai, máskor lélektani beszélgetésekben jobban megismertük egymás és nagyobb önismeretre tettünk szert.

Egy rendkívül színes, befogadó csoport alakult, ahol bátran lehet beszélni bármiről. A tagok számára fontossá váltak ezek a találkozások és megvalósult a könyvtár közösségteremtő szerepe.

Az olvasóklub szeptembertől folytatódik.  


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc