Bemutatkoznak szolgáltatóhelyeink: Kölked

Kölked község Mohácstól 6 km-re, a Duna-Dráva Nemzeti Park területén fekszik. Nevét Kulkedyként már a korai Árpád-korban, 1015-ben említette egy oklevél. A lakosság száma sajnos csökkenő tendenciát mutat, jelenleg 1023 fő él a településen.

A kölkedi könyvtár 2013-ban csatlakozott a Baranya Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerhez. Az olvasók a könyvtár teljes állományából kölcsönözhetnek, ami jelenleg 6665 db dokumentumból áll, és negyedévente újabbakkal gazdagodik. Illetve a felnőttek és a gyerekek összesen 12 féle rendszeresen járó folyóirat közül válogathatnak. A regisztrált használók száma 2018-ban 148 fő. A könyvtár minden korosztályt érintő foglalkozásokkal színesíti a hétköznapokat.

A Csorba Győző Könyvtár szervezésében is több rendezvény valósult meg a településen. A könyvtár rendszeresen csatlakozik az Országos Könyvtári Napok és az Internet Fiesta programsorozathoz.

A könyvtár 2013-ban fejlesztőjátékokat és diafilmvetítőt kapott, a következő években is folyamatosan bővült tárgyi eszközökkel (új számítógépkonfiguráció, televízió, fényképezőgép, fejhallgató, hangszóró). 2017-ben gyereksarok lett kialakítva a helyiségben, ahová a megyei könyvtár jóvoltából gyerekbútorok lettek kihelyezve. Így egy nagyon barátságos, mesekönyvekkel, társasjátékokkal teli kis rész várja a legkisebb és a nagyobb gyerekeket egyaránt. 2018-ban a könyvtár teljesen új bútorzatot kapott, a zsúfolt helyiségből egy tágas, átlátható szolgáltatóhely lett kialakítva. Így a helyiség már alkalmasabb lett kisebb rendezvények befogadására is. Mivel a könyvtár az iskola épületében található, a gyerekek sok időt töltenek a délutáni napközi ideje alatt is a könyvtárban. A szolgáltatások közt szerepel a már említetteken kívül a könyvtárközi kölcsönzés, fénymásolás, a nyomtatás, laminálás és a szkennelés.

A szolgáltatóhely munkatársa Vincze Józsefné, aki hétfőn 11 és 16, kedd 11 és 12.30, szerda 10 és 11.30, csütörtök 9 és 10.30 valamint 13.30 és 16 és péntek 10 és 15 óra között várja az olvasókat.

Bencsik Edit – Mohácsi Ellátási Térség

Bemutatkoznak szolgáltatóhelyeink: Kölked

– Klikk a nagyobb mérethez! –


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc