Telt házas szakmai napot tartottunk

Intézményünk február 15-én szakmai napot szervezett Baranya megye könyvtárosainak. A szakmai program azt járta körbe, hogy milyen szerepe van a könyvtárnak az olvasásra nevelésben. A Tudásközpont konferenciatermében telt ház hallgatta az előadókat.

A Csorba Győző Könyvtár 2017-ben is szakmai programra invitálta megyénk könyvtárosait. A rendezvényen szóba kerültek a könyvtárellátási szolgáltató rendszer (KSZR) aktualitásai, változásai, amelyek a kistelepülési szolgáltatóhelyeket érintik, ezekről Csobán László osztályvezető beszélt. A baranyai könyvtármozi szolgáltatás újdonságait Márkus István koordinátor részletezte.

Őt követte dr. Kádár Annamária, a nagysikerű Mesepszichológia című könyvek szerzőjének előadása, aki arról beszélt, miként fejleszthetik a mesék az érzelmi intelligenciát.

Kádár Annamária előadása

Luzsi Margó és Komló-Szabó Ágnes, az egri Bródy Sándor Megyei Városi Könyvtár munkatársai saját módszertani programjukat mutatták be Mesélj nekem E’meséről címmel.

Telt ház a szakmai napon

Az előadások után egy rövid szendvicsebéd várta a vendégeket, majd 3 helyszínen, műhelymunkával folytatódott a program: a mesefeldolgozás kreatív technikáival és a papírszínház gyakorlatával ismerkedhettek  meg a könyvtárosok. A napot könyvtártúra zárta, amely során a Tudásközpontot tekinthették meg a résztvevők.


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc