Királykoronázás Betűországban!

Közhírré tétetik! Aki hallja, adja át!

Királykoronázás Betűországban!

Betűország lakói egy éve megkérték a Csorba Győző Könyvtár könyvtárosait, hogy segítsenek megkeresni azt a fiút és lányt, aki a legméltóbb királyuk és királynőjük lehetne.

Sok bátor legény és szépséges leány küzdött a koronáért. Az Üveghegynél is magasabbra emelkedne, ha minden könyvet egymásra tornyoznánk, amit elolvastak! Megválaszolták a 3 kérdést, kiállták a próbákat, most pedig oklevél igazolja küzdelmüket.

Hamarosan elérkezik a nagy pillanat, amikor a király és a királynő fejére helyezzük a koronát, a hercegek, hercegnők, udvarhölgyek, lovagok elnyerik címüket. Az apródok, kisinasok sem távoznak üres kézzel!

Ezúton meghívunk

a koronázás jeles eseményére

2017. május 5-én 15 órára

a Csorba Győző Könyvtár
(Tudásközpont – Pécs, Universitas u. 2/A)

konferenciatermébe.

 

Az olvasóverseny végeredménye:
Végeredmény 2016-17

PROGRAM:

15:00 Betűország királyának megkoronázása
Az olvasóverseny ünnepélyes díjkiosztója.

16.00˜–17.00  Fűszermadár
Dés András és Szabó T. Anna gyermekeknek szóló műsora.

„Pertu király két csintalan gyereke, Hanna és Henne állandóan civakodnak, és már nagyon unják, hogy mindennap csak fényt ehetnek. De minden veszekedés elcsitul, amikor valódi veszély fenyeget: valaki meg akarja enni a Napot! Az uralkodó hűséges Bolondja, a titokzatos Fűszermadár tudja: csak a százfűszerszósz elkészítésével menthetik meg birodalmukat. Fűszervadászatra indulnak hát, és kalandos útjuk során egy Napsugár nevű embergyerekkel együtt fedezik fel az ételek ízesítésének ezerszínű világát, miközben megismerik a barátság és az összetartozás erejét.”

Szállunk, mint a fény, az illat,
szállunk, mint a gondolat!

Szabó T. Anna varázsos regényéből mesél a gyerekeknek. A fűszereket pedig nemcsak érezni, hallani is lehet majd Dés András tolmácsolásában.

A rendezvényeken való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni lehet a rendezveny@csgyk.hu email címen.

Királykoronázás Betűországban!

– Klikk a nagyobb mérethez! –

Korábbi hírek

© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc