Diana Krall Turn Up The Quiet (2017)

Szerző:
Cím:
Alcim:
Kiadó:
Kiadás ideje:
Kiadás helye:

item-thumbnail

Mostani lemezajánlónkban napjaink dzsesszéletének egyik legnépszerűbb előadója, az eddig tizenhat lemezt megjelentetett, ötszörös Grammy-díjas kanadai zongorista, énekes és zeneszerző, Diana Krall legújabb, idén, 2017-ben megjelent, Turn Up The Quiet (Törd meg a csendet!) című lemezét ajánljuk Tisztelt Olvasóink és a Lemezbarátok figyelmébe.

A jazz zongorista édesapja örökségét folytató, 1964-ben született Diana 4 évesen kezdett zongorázni tanulni és 15 évesen már szülővárosa, a Brit Columbiai Nanaimo éttermeiben játszott, majd a Berklee College of Musicban tökéletesítette tudását, később pedig Los Angeles-i tanára, Jimmy Rowles tanácsára énekelni kezdett a zongorázás mellett. 1990-ben költözött New Yorkba, ahol 1993-ban jelent meg első lemeze, a Stepping Out, melyet azóta 15 követett, alapvetően a smooth jazz stílusban.

A 2017-es Turn Up The Quiet is „Törd meg a csendet” címével némileg hangulatilag ellentétben, a csendes, behízelgően dallamos, smooth jazz hangvétel jegyében számíthat rendkívüli népszerűségre az ezt a stílust és Diana Krall játékát és énekét is kedvelők körében. Mi most néhány a youtube-ra is feltett felvételt ajánlunk az új lemezről: Cole Porter Night and Day (Éjjel és nappal), Irwing Berlin Blue Skies (Kék égbolt) örökzöldjeit, Bert Kaempfert L.O.V.E. (Szerelem) című dalát

Irwing Mills Moonglow (Holdvilág) és Norman Gimbel Sway (Befolyásolás) című számát, utóbbihoz a 2002-es Unfaithful (Hűtlen) című filmből készült válogatással készültet választottuk.

Aki pedig a többi dalra is kíváncsi keresse fel a Csorba Győző Könyvtár Zeneműtárát, ahol meghallgathatja, illetve ki is kölcsönözheti a teljes lemezt.

 

 

                                                                                  Kovács Attila
Amtmann Prosper és Bartók Béla Emlék-díjas zenei szerkesztő
© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc