Csorba Győzőre emlékeztünk

November 21-én, intézményünk névadójának születésnapján adta át Páva Zsolt, Pécs polgármestere a város közművelődési díját, a Csorba Győző-díjat. Könyvtárunk a Tudásközpont első emeletén található Csorba Győző emlékszobánál szervezett megemlékezést.

Csorba Győzőre emlékeztünk

– Klikk a nagyobb mérethez! –

Az esemény résztvevőit Páva Zsolt polgármester köszöntötte, aki beszédében kiemelte: Csorba Győző nem csak író és költő, de könyvtáros, pécsi polgár és lokálpatrióta is volt, méltán viseli az ő nevét a város közművelődési díja. Városunk polgármesterét intézményünk igazgatója Miszler Tamás követte, aki beszédében hangsúlyozta, hogy intézményünk a sok változás közepette is az egyik legfontosabb céljának tekinti névadónk szellemiségének és örökségének továbbvitelét. Nagy Imre, a Csorba Győző Társaság elnöke, a költő egyik versét segítségül hívva idézte meg emlékét.

A beszédeket követően Páva Zsolt polgármester és Dr. Lovász István jegyző átadták a Csorba Győző-díjat Pintér Lászlónak. Az indoklás szerint a díjazott a hagyományos és digitális könyvtári dokumentáció és adathordozás terén végzett több mint négy évtizedes fáradhatatlan, példaértékű szakmai és elméleti munkája, valamint értékes és sokoldalú tudományos közművelődési tevékenysége elismeréseként kapta meg a város díját.

A díjátadót az Alkotó Pedagógusok Képzőművészeti Műhelyének kiállításmegnyitója követte.

 

 

Korábbi hírek
Későbbi hírek

© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc