A Baranya Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer 2016-ban

Szerző: Csobán László, Szeifer Csaba, Szöllősi Gréta
Cím: A Baranya Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer 2016-ban
Alcim: A Baranya megyei KSZR kiadványai, 4.
Kiadó: Csorba Győző Könyvtár
Kiadás ideje: 2017
Kiadás helye: Pécs

item-thumbnail

A Csorba Győző Könyvtár a Baranyai Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerben (BKSZR) Baranya megye 301 településéből összesen 283 településen végez könyvtárellátást, az önkormányzatokkal szorosan együttműködve.
A 39/2013 (V.31.) a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerről szóló EMMI rendeletben megfogalmazott 2018. december 31-ig szóló KSZR fejlesztési időszakának feléhez érve úgy véljük, érdemes rövid áttekintést adnunk arról, hogy milyen jellemzői vannak a KSZR-nek jelenleg Baranyában.
Az előző évekhez hasonlóan, 2016-ban is folytatódott a kistelepülési könyvtárellátás fejlesztése. Kötetünk egy általános helyzetkép bemutatásával szeretné áttekinteti azokat a feladatokat, fejlesztéseket, változtatásokat, amelyeket ebben az évben végeztünk a kilenc ellátási térségünkben. A Csorba Győző Könyvtár folytatta az állománygyarapítást, a bútor- és informatikai fejlesztéseket, valamint számos könyvtári és közművelődési programmal várta a kistelepülések lakóit. Kötetünk gerincét már-már hagyományosan a kilenc ellátási térség két-két településének és könyvárának bemutatása adja.
Örömmel tudunk beszámolni új szolgáltatásunkról, a 2015 októberében indult KönyvtárMozi első évéről, amely országos szinten is igen nagy siker megyénkben. Reményeink szerint a szolgáltatás népszerűsége töretlen marad az elkövetkező években is.
Bízunk abban, hogy a kötetünk által megismerhetővé válnak a megye települései és reméljük, hogy az elkövetkezendő évek fejlesztései után még több könyvtárhasználó tér majd be a felújított, korszerűsített közösségi terekbe.

Letöltés:

PDF
© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc