Változik a Könyvtárhasználati szabályzat

Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy 2016. november 2-től a Csorba Győző Könyvtár és a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont (PTE Központi Könyvtár és PTE Benedek Ferenc Jogtudományi és Közgazdaságtudományi Szakkönyvtár) Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont épületében működő könyvtáraiban új könyvtárhasználati szabályzat lép életbe. Az alábbiakban röviden szeretnénk vázolni, hogy melyek a legfontosabb tudnivalók és változások a jelenlegi szabályozáshoz képest.

Változik a Könyvtárhasználati szabályzat

– Klikk a nagyobb mérethez! –

Beiratkozási díjak változása:

  • A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának dolgozói és a Baranya Megyei Önkormányzat dolgozói a továbbiakban nem ingyenesen iratkozhatnak be a könyvtárunkba, viszont új kedvezményezettként Pécs Megyei Jogú Város önkormányzati képviselői és az Elszámolóház dolgozói számára ingyenes beiratkozást biztosítunk.
  • A pécsi és a baranyai kulturális intézmények dolgozói a jövőben nem ingyenesen, hanem 50% kedvezménnyel iratkozhatnak be a könyvtárba. Az intézmények körét pontosan meghatároztuk. (Pécsi Nemzeti Színház, Kodály Központ, Bóbita Bábszínház, Zsolnay Kulturális Negyed, Pécsi Kulturális Központ, Horvát Színház, Harmadik Színház, Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ dolgozói)
  • A beiratkozási díjból 15% kedvezményt adunk a Tüke Kártya tulajdonosoknak.

Egyéb változások:

  • Saját digitális fényképezőgép, kamera vagy mobiltelefon fényképezőgépként való használatához a jövőben nem szükséges fotójegyet váltani. A fotójegy használatát eltöröltük, de a könyvtári dokumentumok fotózásához továbbra is szükséges a könyvtáros engedélye.
  • Amennyiben a Könyvtárhasználó könyvtári tartozásainak összege eléri vagy meghaladja a kétezer forintot, a Könyvtár korlátozza a Könyvtárhasználó könyvtárhasználati jogait.
  • A hatályos jogszabályok értelmében a Könyvtár a kiskorúak lelki, testi és értelmi fejlődésének védelme érdekében a nyilvános számítógépeken tartalomszűrő szoftvert működtet.

A módosított könyvtárhasználati szabályzat elérhető honlapunkon: http://regi.csgyk.hu/letoltheto-dokumentumok/

Felmerülő kérdéseivel, kérjük forduljon az Olvasószolgálat munkatársaihoz!


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc