Szabadság, Egyenlőség, Párkapcsolat II. – Kiállítás

drogprev_kepek_mind

Az ismertté vált családon belüli erőszakos bűncselekmények száma a legutóbbi adatok szerint eléri az 5900 esetet, amely vélhetően csak a jéghegy csúcsa, hiszen a legtöbbször nem kerül sor rendőrségi eljárásra. A pécsi Drogprevenciós Munkacsoport prevenciós, egészségfejlesztő munkája során azért tartja fontosnak a családon belüli erőszak, illetve a párkapcsolati erőszak visszaszorítását, mert az erőszak e két formája számos mentálhigiénés probléma, például a szenvedélybetegség kialakulásában is meghatározó kockázati tényező.
A Munkacsoport a Norvég Civil Támogatási Alap által támogatott „Szabadság, Egyenlőség, Párkapcsolat II. – Komplex program a párkapcsolati erőszak mérséklésére” című projektje során iskolai prevenciós foglalkozások mellett közterületi médiakampányt is folytatott: 2015. szeptember–2016. április között Pécs számos pontján voltak láthatóak óriásplakátok és citylight plakátok a témában.
A kampány során létrehozott képeket a Munkacsoport kérésére Kis Endre, Soltis Miklós és Utcai Dávid képzőművészek alkották meg.

A kiállítás június 2-30-ig látogatható a Tudásközpont földszintjén.

 

Az alkotókról:

— Klikk a teljes mérethez! —

 

A programról bővebben:

— Klikk a teljes mérethez! —


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc