Könyvtárbuszok európai utakon

Szerző: Katona Anikó (szerk.)
Cím: Könyvtárbuszok európai utakon
Alcim: I. Pécsi Könyvtárbusz-találkozó (Pécs, 2015. április 23-25.)
Kiadó: Csorba Győző Könyvtár
Kiadás ideje: 2015
Kiadás helye: Pécs

item-thumbnail

A Baranya megyei KSZR Kiadványai című sorozatának második darabja az I. Pécsi Könyvtárbusz-találkozó előadásainak szerkesztett változatát tartalmazza magyar és angol nyelven.

A Csorba Győző Könyvtár 2010-ben a „TIOP-1.2.3-08/1 Könyvtárbusz-projekt” pályázatának segítségével indította el mozgókönyvtári szolgáltatását Baranya megye aprófalvas településein. A 2012-ben elnyert pályázat újabb jármű elindítását tette lehetővé, így országosan is egyedülálló módon Baranya megyében két könyvtárbusz végzi a könyvtári ellátást. A mozgókönyvtárak jelentőségét, hozzájárulását az esélyegyenlőség megteremtéséhez és az élethosszig tartó tanuláshoz az egész világon kiterjedt könyvtárbusz mozgalom igazolja. Ezért is nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a hazaiak mellett számos külföldi könyvtáros és könyvtárbuszos szakember fogadta el meghívásunkat: Ausztriából, Bosznia-Hercegovinából, Hollandiából, Horvátországból, Németországból, Romániából és Szlovéniából is üdvözölhetünk kollégákat az I. Pécsi Könyvtárbusz-találkozón. A jelen kiadvány gazdag képet nyújt a hazai és nemzetközi könyvtárbuszos tapasztalatokról és a jól bevált munkamódszerekről.

Könyvtárbuszok európai utakon : I. Pécsi Könyvtárbusz-találkozó (Pécs, 2015. április 23–25.) / [szerk. Katona Anikó] ; [munkatársak Csobán László et al.] ; [… ford. … Surányi Ágnes]. – Pécs : Csorba Győző Könytár. – 120 p. – (A Baranya megyei KSZR kiadványai, 2.)

Letöltés:

PDF
© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc