Felhívás: Várkonyi Nándor fotópályázat

A Csorba Győző Könyvtár FOTÓPÁLYÁZATOT hirdet középiskolások és egyetemi hallgatók részére Várkonyi Nándor – “Pécs szent embere” (Németh László Kossuth-díjas író nevezte így) címmel; az író és művelődéstörténész születésének 120. évfordulója alkalmából.

Várkonyi Nándor (1896-1975) élete nagy részében Pécs városában alkotó és élő író, irodalomszervező, szerkesztő, könyvtáros, irodalom- és kultúrtörténész, eszmetörténész, szellemi polihisztor volt. Pécs számos helyén találkozhatunk a nevével.

A pályázóknak meg kell találniuk, hogy a városban hol és milyen helyszíneken lehet Várkonyi Nándor nevét, emlékét felfedezni, s ezeken a helyszíneken kell fényképet készíteniük. A nyertes pályaműnek kreatívnak és ötletesnek kell lennie, de szempont még a pozitív üzenet (pl. az olvasás és a könyvtárhasználat népszerűsítés) is.

  • Egy pályázó max. 3 db képpel nevezhet.
  • A képeket digitális formában, JPEG/JPG formátumban várjuk, a képek hosszabbik oldala min. 1920 pixel max. 3000 pixel lehet.
    A fájlok elnevezése: sorszám­_név_képcím (1_Próba János_Hajnal)
  • A pályázatok benyújtásakor kérjük megadni a pályázó iskoláját, tanulmányi helyét és elérhetőségeit (mobil, e-mail).

Beküldési határidő:
2016. szeptember 16.

Beküldési cím:
rendezveny@csgyk.hu

Az első három helyezettet értékes könyvajándékokkal jutalmazzuk. A legjobb pályamunkák kiállításra kerülnek a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban, illetve a pécsi fiókkönyvtárakban.

További információ:
dr. Szabolcsiné Orosz Hajnalka könyvtáros
Csorba Győző Könyvtár – Belvárosi Könyvtár
7621 Pécs, Király u. 9.,
Telefon: (72) 525-769
E-mail: szabolcsine.hajnalka@csgyk.hu


Részvételi feltételek:

1. A fotópályázaton való részvétellel a pályázó kijelenti, hogy ő a beküldött pályamunkák szerzője, így korlátlan felhasználási joggal rendelkezik azok felett. A fotók nem sértik más személyek szerzői vagy személyi jogait, tartalma nem ütközik semmiféle jogszabályba. Amennyiben mégis, azért a pályázó teljes jogi felelősséget vállal és mentesíti a Csorba Győző Könyvtárat (továbbiakban a pályázat kiírója) a harmadik fél által támasztott követelések alól.

2. A pályázó a pályázaton való részvételével hozzájárul ahhoz, hogy nevét és iskolája nevét, valamint az elért helyezést a pályázat kiírója a honlapján nyilvánosságra hozza.

3. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a beérkezett képeket megszűrje és a pályázat témájától jelentősen eltérő pályaműveket kizárja a pályázatból külön értesítés nélkül.

4. A pályázó részvételével a pályázat kiíróját visszavonhatatlan, határozatlan időre szóló felhasználási joggal ruházza fel a beküldött fényképek felhasználásához. Ez kiterjed a sokszorosítás, közzététel és terjesztés lehetőségére is.

5. A pályázó elfogadja, hogy a pályázat kiírója által felhasznált és közzétett tartalmak után nem élhet semmiféle szerzői jogdíj és egyéb díjak követelésével.

6. A pályázatokat bíráló bizottság tagjait a Csorba Győző Könyvtár jelöli ki, akik kinevezésüktől fogva állandó és nem leváltható bírái a pályázatnak.

7. A bíráló bizottsági tagok által hozott végeredmény és helyezés végleges és visszavonhatatlan, a pályázó ezt elfogadja és a döntéssel szemben nem fellebbezhet.

8. A (2) pontban meghatározott személyes adatokon kívül a pályázat kiírója a pályázó adatait kizárólag a nevezési és részvételi feltételek teljesülésének ellenőrzésére használja, azokat nem teszi közzé és semmilyen más célra nem használja fel.

9. A fotók beküldésével a pályázó elfogadja a Részvételi feltételeket és kijelenti, hogy minden pontban megfelel a Nevezési feltételeknek.


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc