Sajtó: Pár lépéssel közelebb az operához

Sokan – könnyű szívvel – az operát rétegműfajnak, a sznobok szórakozásának tartják. Pedig ha valaki a hallgatók közül vállalja, hogy tesz pár lépést az irányzat felé, talán rádöbbenhet, mégsem annyira igaz a kijelentés. Ennek kapcsán, meg a közelgő operabemutató okán, Hábetler András énekes (képünkön balra), valamint Gulyás Dénes rendező tartott beszélt a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont Épületében, a pécsi Csorba Győző Könyvtárban.

IMG_3478
A dolog esedékességét két dolog is megadta. Egyrészt Internet Fiesta néven rendeztek programokat a könyvtárosok, a baranyai megyeszékhely nagy kulturális intézményében. Másrészt viszont a Pécsi Nemzeti Színházban (PNSZ), 2015. március 27-én mutatják be Wolfgang Amadeus Mozart Don Giovanni című művét.

Ennek kapcsán aztán a Csorba Győző Könyvtár Zeneműtárának szervezésében,  2015. március 21-én, délután jöttek össze a zene barátai, a téma iránt érdeklődők. Ahol Hábetler András, no meg barátai, Bognár Szabolcs, Tímár Tímea, Kiss András, Egyed Krisztián, és Bucsi Annamária léptek fel. Természetesen az egész tematika, az opera története, felépítése szintén szóba került az összejövetelen.

Teljes cikk: Pécsi Riport


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc