Populáris zenekultúra Magyarországon a nyolcvanas évektől napjainkig

A Csorba Győző Könyvtár szeretettel meghívja Önt és családját az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatra, mely 2015. október 5–12. között kerül megrendezésre.

2015. OKTÓBER 12. HÉTFŐ, 17.00

Populáris zenekultúra Magyarországon a nyolcvanas évektől napjainkig

Retkes Attila előadása, mely a jazz, az underground, a pop-, a rockzenei műfajokról, stílusokról, azok létrehozóiról és a populáris zenekultúra magyarországi intézményrendszeréről szól.

A populáris zene tanítása 1995 óta szerepel a Nemzeti Alaptantervben, a NAT-ban. Az általános- és középiskolai ének–zene tanárok, akik rendszeres látogatói Zeneműtárunknak, sokszor kérnek a zenei könyvtárosoktól olyan szakmai anyagot, ami ezt a témát járja körül. Sajnos ezidáig a populáris zenekultúráról könyv, tanulmány magyar nyelven szinte alig jelent meg. Retkes Attila zenetörténész, zenei szakíró azon kevesek közé tartozik, akik e témakörben már publikáltak.

Helyszín: Tudásközpont, 4. emelet,  Zeneműtár

— Klikk a nagyobb mérethez! —

TOVÁBBI PROGRAMOK:
2015. OKTÓBER 5–12.

14.00–18.00 KÖNYVCSERE a könyvtárban
Hozd el régi, megunt, nem használt vagy többpéldányos könyveidet, és gyűjtsd be mások kincseit ingyen! Ahány könyvet hozol, annyit vihetsz, ám visszatérésedre is számítunk – újabb gazdára váró könyvekkel! Hogy mindenki boldogan távozzon, csak jó állapotban lévő könyveket fogadunk el. A megmaradt köteteket határon túli könyvtáraknak ajánljuk fel.
Helyszín: Tudásközpont, 0. szint


Keresd kvíz játékunkat honlapunkon és az olvasópultokon!
Szavazz a kedvenc könyvtárosodra!

Valamennyi rendezvény ingyenes!
A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.
További információ: regi.csgyk.hu

Populáris zenekultúra Magyarországon a nyolcvanas évektől napjainkig

– Klikk a nagyobb mérethez! –


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc