Csorba Győző születésének 99. évfordulója

A Csorba Győző Társaság és a Csorba Győző Könyvtár tisztelettel meghívja Önt Csorba Győző Kossuth-díjas költő, műfordító, szerkesztő, könyvtáros születésének 99. évfordulóján tartandó megemlékezésre, 2015.  november 20-án, pénteken 16.00 órára a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont konferenciatermébe.

Csorba Győző születésének  99. évfordulója

– Klikk a nagyobb mérethez! –

A megemlékezés egyben a Csorba Győző Társaság közgyűlése is. A rendezvényen elhangzik Kodály Zoltán: Este a tábortűznél című műve. Előadja Nagy Zoltán Ferenc, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola tanulója.

Köszöntőt mond dr. Amberg Eszter, a Csorba Győző Könyvtár igazgatóhelyettese és prof. dr. Nagy Imre, a Csorba Győző Társaság elnöke.

Csorba Győző verseit (Epigrammák, Barátságtalan versek, Egy „fővárosi” író, Egy irodalmi mindenes, Tankönyvíró) előadják a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola drámatagozatos diákjai:

Kása Blanka, Vilmos Noémi, Fejes Szabolcs, Kovács Lilla, Tibai Ramóna, Halász Bence, Bánky Patrik, Szabó Dalma Czirják Liliána, Lóczy Eszter, Illés Vivien, Bozó Maya, Budai Barna

Felkészítő tanár: Bagossy László

A Csorba Győző Társaság 1. rendes közgyűlése. A társaság bejelentéséhez szükséges adatok pótlása és a jövő évi terv megbeszélése.

A Pro Pannonia Kiadó Pécs irodalmi és művészeti életének ötven éve képekben című új könyvének bemutatója. A szerzővel, Pintér Lászlóval dr. Szirtes Gábor, a kiadó igazgatója beszélget. (A könyv a helyszínen kedvezményesen megvásárolható.)

„Szeressék, és olvassák a verset! 
A vers annak az ijesztően kevés és egyre fogyó erőnek vigasztalóan szépséges megjelenése, ami még humanizál, és a humánumot (az emberi méltóságot) őrzi. 
Aki a verset szereti, és olvassa, nem a költő, hanem a saját legszemélyesebb érdekeit szolgálja.”

Csorba Győző

Későbbi hírek

© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc