Baranya megyei könyvtárosok szakmai napja, Mágocs

A Baranya megyei könyvtárosok szakmai napját 2015-ben Mágocson, a Tarnai Nándor Városi Könyvtár és Kulturális Intézmény együttműködésével rendeztük meg. Az Országos Könyvtári Napok keretében szervezett rendezvényen a könyvtáros kollégákat Hőnig Mária, Mágocs város polgármestere, Schottné Gloiber Ida, a Tarnai Nándor Városi Könyvtár és Kulturális Intézmény vezetője és Miszler Tamás, a Csorba Győző Könyvtár igazgatója köszöntötte.


Ebben az évben – erősítve a regionális kapcsolatainkat – vendégül láttuk Somogy és Tolna megye könyvtárainak vezetőit, akik előadásaikban a saját kistelepülési könyvtárellátásuk sikeres példáiról beszéltek. Az Országos Könyvtári Napok hetében elindult KönyvtárMozi programot Miszler Tamás ismertette. A közösségteremtő kezdeményezés az Informatikai és Könyvtári Szövetség koordinálásával valósul meg országszerte. A továbbiakban előadásokat hallhattunk dr. Tóth Mátétól, a Könyvtári Intézet munkatársától és Péterfi Rita olvasásszociológustól. A programot a Csorba Győző Könyvtár partnerkönyvtára, az  aradi A. D. Xenopol Megyei Könyvtár projektbemutatója zárta.

A délelőtti szakmai program után a résztvevők bejárhatták a közeli bikali Reneszánsz Élménybirtokot, és egy rendhagyó interaktív színházi „képzésen” vehettek részt.

Fotó: Földesi Mihály


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc