Az öröm ünnepe – kiállítás Gross Arnold legszebb alkotásaiból

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Munkácsy-díjas Gross Arnold (1929–2015) a nagy grafikus nemzedék, a „magyar grafika aranykorának” egyik meghatározó tagja volt, akit a határainkon túl is jól ismertek és elismertek. Mindenhol elbűvölte és egyúttal rabul ejtette a gyanútlan látogatókat az a különleges, csak rá jellemző világ, amit létrehozott. Művészete egyúttal a rézkarc megújítását is jelentette.

Megnyitó:
2015. december 4. péntek,
16.00 Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont

A megnyitón közreműködik a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola Pódiuma. A Pódium tagjai Gross Arnold műveihez kapcsolódó verseket, irodalmi szövegeket adnak elő, és felolvassák Gross András, Gross Arnold fiának a megnyitóra írt levelét.

A kiállításra kerülő műveket a pécsi A37 Galéria (Alkotmány utca 37.) bocsátotta rendelkezésre. A kiállítást támogatja a budapesti Arnoldó – Gross Arnold Galéria és Kávézó.

Tárlatvezetés:

Az A37 Galéria munkatársai tárlatvezetést és bővebb tájékoztatást adnak a művész munkásságáról és alkotásairól az alábbi időpontokban: december 4-én 15.00–18.00, december 13-án és december 20-án 10.00–18.00 között. A tárlatvezetések ideje alatt a kiállítás látogatói vásárolhatnak Gross Arnold eredeti és fakszimile műveiből is.

A kiállítás megtekinthető 2016. február 1-ig a könyvtár nyitvatartási idejében.

— Klikk a nagyobb mérethez! —


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc