Tóth Krisztina – Pillanatragasztó c. könyvének a bemutatója

Az Országos Könyvtári Napok záró rendezvényével ugyan október 20-án véget ért a nyolc napon át tartó programsorozat, de a Csorba Győző Könyvtár egy nappal kibővítette az eseményt és október 21-én Tóth Krisztina frissen megjelent, Pillanatragasztó című könyvének bemutatójára invitálta a tisztelt olvasóközönséget.

Tóth Krisztina – Pillanatragasztó c. könyvének a bemutatója

– Klikk a nagyobb mérethez! –

Az esemény a fiatalabb korosztály és az idősebb nemzedék tagjait egyaránt vonzotta. A hangulatot tekintve, a jelenlevők átérezhették az elbeszélő nem túl vidám, de finom humorral és iróniával fűszerevett szituációit, amelyben hőseinek beszűkült lehetőségeivel és a zsákutcás emberi kapcsolatainkkal szembesítik az olvasót. Azok számára, akik nem olvasták még a művet, a beszélgetés alatt kirajzolódott, hogy az egyes novellák az emberi viselkedés leképezései, olyan érzésünk van, mintha ezek a saját személyes, a mindennapok során oly sokszor átélt történeteink lennének.

IMG_5475

Azonban a beszélgetés alatt arra is rá kell jönnünk, hogy egy pillanat mindennél jobban elárulja azt, hogy kik vagyunk valójában, hogy milyenek a kapcsolataink. Egy pillanat. Mert mindenkivel, mindig ugyanazok a dolgok történnek és ugyanazok a párbeszédek kapcsolnak össze bennünket a szerelemben, a családunkban, a barátainkkal stb. Számomra a könyvbemutató a valósággal való szembenézés megragadását és azokba a bizonyos pillanatokba való leragadás, majd a belőlük történő felállás vagy végleges belesüllyedés üzentét hordozta, hiszen végső során a változtatás elhatározása bennünk születik meg.

Béres JuditAz írónő beszélgetőpartnere Dr. Béres Judit a PTE FEEK Könyvtár- és Információtudományi Intézetének egyetemi adjunktusa volt.

A kötet öt tematikus ciklusa köré rendezett 25 novella közül Tóth Krisztina a „Kacér” és a „Végül is még nyár van” című fejezeteket olvasta fel. A bemutató végén a hallgatóság lehetőséget kapott, hogy a könyv kapcsán felmerülő kérdéseit az írónőnek feltegye, illetve hogy a saját példányát dedikáltassa.

Írta: Csuka Dalma
Fotózta: Földesi Mihály


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc