Sajtó: Baranya is olvas (verseny)

A Csorba Győző Könyvtár szellemes és ötletes programmal buzdítja olvasásra Baranya megye lakóit. Az április 14-én elkezdődött és október elejéig tartó, huszonöt hetes, könyv- és könyvtárhasználati játékhoz folyamatosan csatlakozhatnak a könyvbarátok Baranya megye könyvtáraiban és a könyvtárbuszokon.

bio_targy

A verseny
A játék időtartama alatt bárki, aki állandó vagy ideiglenes lakcímmel Baranya megyében él bekapcsolódhat a programba. A játékban pontokat, illetve pecséteket kell gyűjteni, amelyek bármelyik baranyai könyvtárban, és természetesen a megyében járó könyvtárbuszon is kérhető. Előzőleg azonban egyéni és könyvtári kategóriában pontgyűjtő lapokat kell letölteni a www.baralib.hu oldalon vagy a Baranya Hálón, a www.baranyahalo.hu oldalon. A pontgyűjtő füzetet egyébként a könyvtáros is, ad annak, aki nem tudja letölteni a lapot.
A füzetbe ezek után a következő pontokat lehet szerezni: beiratkozásért két pont jár, kéthetente egy kölcsönzésért egy pont dukál, hatnál több könyv kölcsönzéséért újabb pontot lehet kapni,  végül könyvtári rendezvényeken való részvétel ismét egy pontot ér.
A legtöbb pontot összegyűjtő olvasók, és az olvasókhoz tartozó, azaz a legaktívabb könyvtárak értékes nyereményeket kapnak.

Teljes cikk: Könyvkultúra Magazin


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc