Ismét vége egy idénynek – Retro Könyvvásár

Nyárias napsütés, remek kiránduló-, és sétálóidő. Ilyen körülmények között nyitotta meg szombaton – idén utoljára – könyvtárunk Retro Könyvvásárát. A 13-18 óra között nyitva lévő Retrováriumban több mint 100 érdeklődő válogatott a több ezer dokumentum között a kellemes nyárutói délutánon a Hamerli Házban.

Ismét vége egy idénynek – Retro Könyvvásár

– Klikk a nagyobb mérethez! –

A meleg idő ellenére is sokakat vonzott a jó zene, kellemes hangulat, s persze a hatalmas választék. Mindenki megtalálhatta a neki való olcsó érdekességet a Retro Könyvvásár keretei között a Király utca 9-es szám alatt. Az ötödik éve nyitva tartó Retrovárium nagy népszerűségnek örvend, így szombaton is, több mint 100 érdeklődő forgatta az ott lévő dokumentumokat.

A vásár a Csorba Győző Könyvtár állományából kivont dokumentumaiból tartott könyvteregetéssel indult 2010-ben, végül ebből a kezdeményezésből nőtte ki magát a ma már méltán híres szombati esemény.

Mivel a könyvek már rendszerezve vannak, így könnyebben keresnek a vendégek is. Nem csak szép- és szakirodalom található külön válogatva, de sorozatok, idegen nyelvű dokumentumok, s egy-két fontosabb téma is megjelenik a külön helyiségekben. A gyerekek és az ifjúság is rábukkanhat a neki való értékekre, sőt a nosztalgiázni vágyók is meglelhetik a gyöngyszemeket, mind a Delfin sorozatból, mind a csíkos-pöttyös könyvek közt.

A POSZT résztvevőjeként is fellelhető könyvvásár színpadán gyakran lehetünk író-olvasó találkozó résztvevői, vagy kisebb színházi előadások, gyermekműsorok szem és fültanúi, így biztosítva pódiumot a helyi művészeknek.

A Retro volt már helyszíne több kiállításnak is, ami vagy a városunkhoz kötődött vagy pedig híres emberhez, évfordulóhoz. Az évadzáron is még megtekinthető volt a york-i vasúti múzeum idegenforgalmi plakátgyűjteményének reprodukcióiból készült tárlat.

Tavasszal pedig újra nyitott kapukkal vár minden könyvbarátot, érdeklődőt a könyvudvar.

Írta: Gűth Csilla
Fotózta: Márkus István


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc