Csak egy könyv, mert a mese szép…

A Tudásközpontban és a Pécsi Tudományegyetem könyvtáraiban várjuk a könyvtár látogatóinak és dolgozóinak mesekönyv felajánlásait 2014. január 13. és 17. között, nyitva tartási időben.

A Pécsi Tudományegyetem 2013 szeptemberétől 2014 áprilisáig Meseszép… címmel jótékonysági rendezvénysorozatot szervez, melynek ideje alatt mesekönyv-gyűjtő akciót is hirdet. Új vagy használt, jó állapotú könyveket is örömmel fogadunk.

A kampány célja, hogy minél több gyermekhez juthasson el a mesék varázslatos világa. A nyolc hónap alatt összegyűjtött mesekönyvek átadására a kampány zárórendezvényén, 2014. április 29-én kerül sor, valamennyi meglátogatott iskola és óvoda számára.

Kérjük, Ön is járuljon hozzá az akcióhoz, hogy minél több mesekönyv kerülhessen az iskolásokhoz és óvodásokhoz!

A Meseszép… megismétlődik a Kodály Központ színpadán

Közel 20 mese kel életre egy varázslatos könyvből kilépve, kicsik és nagyok szeme láttára egy felejthetetlen élményt nyújtó előadáson 2014. február 8-án 16.30 órai kezdettel a Kodály Központban!

A Pécsi Tudományegyetem Táncegyüttesének Meseszép… című két felvonásos családi táncestje során a mesék története néhol az eredetitől kissé eltérően szövődik, vagy éppen két mese szereplőinek sorsa fonódik össze.

A darab a zene- és táncművészet színes palettájának, valamint a jelmezek és a díszlet segítségével varázslatos, látványokban és érzésekben gazdag produkció; igazi családi kikapcsolódás minden korosztály számára.

Nagy sikerű premierjére 2013 szeptemberében telt ház előtt került sor, azóta pedig a Meseszép… kampány számos pécsi iskolába látogatott el, ahol a gyerekek kitörő lelkesedéssel fogadták a darabból kiragadott egy-egy részletet.

A táncest a mesék csodálatos világába enged betekintést, ám az előadást nem csak a gyermekek számára ajánljuk, hanem minden fiatalabb és idősebb felnőttnek is, akiket elvarázsol a mesék világa. Legyen családjával és barátaival Ön is részese!

Jegyvásárlás: Kodály Központ, a Jegymester pécsi pénztárai és www.jegymester.hu.


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc