2012 – 1. évad

Január – Robert Merle: Védett férfiak

Az első, úgy gondolom, jó hangulatú regény megbeszélésen túl vagyunk. Merle Védett férfiak című műve megosztó olvasmány volt, tartalmas, vélemény ütköztető beszélgetést generált a könyv. Legközelebb március 22-én, csütörtökön találkozunk (17.00-kor), amikor is Grecsó Krisztián Mellettem elférsz című regénye lesz a témánk. Várunk szeretettel minden régi és új olvasóklub tagot! Addig is várom az észrevételeket!

Február – Grecsó Krisztián: Mellettem elférsz

Grecsó Krisztián regénye kiváló alapanyagnak bizonyult egy sok szempontú és szerteágazó beszélgetéshez. Ugyanazt olvastuk, mégis nagyon másképp, bizonyítva újból, hogy az olvasó együtt teremti meg a történetet az íróval. Tanulságos egy óra volt, és még nagyon sok mindenre ki lehetett volna térni. Bennem dolgozik tovább ez a mű is, még akkor is, ha én is azok közé tartoztam, akik nehezen olvasták a regényt. Tehát működik.

Az egyre gazdagodó édesség felhozatal is rendkívül kellemes perceket szerzett mindenkinek a szellemi táplálék kiegészítéseként. Ezúton is köszönet mindenkinek, akik ezzel is hozzájárultak az esemény fényének emeléséhez. Minden nagyon finom volt!

Június – Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Viszonylag alacsony részvétel mellett zajlott le tegnap júniusi beszélgetésünk, mely ezúttal mindössze fél órán át tartott. A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című könyvről nem igen tudtunk hosszabb eszmecserét folytatni, majdnem mindenki egyet értett abban, hogy a könyv sem stílusában, sem karakterekben, sem történetvezetésben vagy szerkezetben nem mutatott fel pozitívan értékelhető teljesítményt. Egy jó alapötlet (régi, egymáshoz nem kapcsolódó különös fotók köré szervezett történet) gyenge megvalósítása.

Szeptember – Márai Sándor: Az igazi, Utóhang, Judit

Az igazi + Judit + Utóhang kicsit kifogott rajtunk hosszúságával, ennek dacára hosszan elnyúló beszélgetés kerekedett a bölcsességekkel teletűzdelt mű körül. A férfi és női nézőpont különbözőségének problematikája nemcsak történetmesélési szempontból, hanem a befogadói oldalról is jól kirajzolódott. Néhányan újraolvasva vagy épp a Judittal kiegészülve éltük meg újra a regényt, ez is érdekes kérdéseket vetett fel. Mindenesetre nagyon izgalmas volt ez a délután is.

2012 – 1. évad

– Klikk a nagyobb mérethez! –


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc