Betűméret + növelése | – csökkentése

Sajtó: Írok a katedrán – Irodalom óra Pécsett

Egyedi feladatra vállalkozott a Csorba Győző Könyvtár Pécsett: négy író tart rendhagyó irodalom órát szeptember 19-én csütörtökön délután öt órától a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont impozáns előadótermében. Az EU-s forrásból megvalósuló rendezvény célja az olvasás népszerűsítése.

Nem nehéz kedvet kapni az olvasáshoz, amikor neves írók buzdítanak a könyvlapozásra. Ezért is ítéltetett eleve sikerre Az irodalom visszavág elnevezésű pécsi rendezvény. Négy kortárs író vállalta magára a feladatot: Grecsó Krisztián, Karinthy Márton, Erdős Virág és Háy János tartanak egy-egy tanórát. Grecsó Krisztinán délután öt órakor kezd, Móricz Zsigmondról tart előadást. „Móricz valósága az én elbeszéléseim emlékezete”- mondta korábban az író. Nem is találhatnánk alkalmasabb előadót Móricz bemutatására.

Karinthy Frigyesről unokája beszél. A kortárs abszurd költészet képviselője, Erdős Virág Örkény Istvánt választotta, Háy János pedig Weöres Sándorról tartja irodalom óráját. Az órák végén marad egy kis idő a hallgatói kérdésekre is. A szünetekben Rozs Tamás, a Nemzeti Színház zeneszerzője ad koncertet, az előadások végén pedig filmvetítéssel marasztalják a hallgatókat: este kilenckor kezdődik Szederkényi Júlia Bóbita című filmje,amely a Magyar Filmkritikusok díját is elnyerte.

Teljes cikk: 168 Óra Online


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc