Betűméret + növelése | – csökkentése

Maros Krisztina: Tücsök a Holdon

Szerző: Maros Krisztina
Cím: Tücsök a Holdon
Alcim:
Kiadó: Manó Könyvek Kiadó Kft.
Kiadás ideje: 2012
Kiadás helye: Budapest

item-thumbnail

Hogy kerül egy tücsök a holdra? Ez bizony egy réges-régi történet. Tücsök generációkon át hagyományozódott tovább a híres tücsök esete, aki csodás melódiát tudott játszani fűzfavesszőből készült hegedűjén. Egyszer aztán meghallotta ezt a pipacsmezőn alvó tücsöklány, akit megbabonázott a varázslatos hegedűszó. Az édes dallam forrását keresve rátalált a tücsökfiúra, akivel abban a pillanatban egymásba szerettek. De mint minden mesében, így ebben is, próbatételek várnak főhősünkre, mielőtt elnyerheti a tücsöklány kezét.

Maros Krisztina andalító hangulatú meséje, bájos figurái, rajzainak meglepő szín és formavilága magával ragadja az olvasót régi tücsök-legendák időtlen idejének ködébe vesző, álomszerű mesevilágba.

A mesekönyv dobogós helyen végzett a fődíjra esélyes 7 legjobb gyerekkönyv terv között a belga Clavis gyerekkönyvkiadó által kiírt nemzetközi pályázaton. Maros Krisztina, a 2010-ben Szép Magyar Könyv Díjjal jutalmazott illusztrátor most ezzel a történettel mutatkozik be meseíróként.

Vörös Csilla
© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc