Luca Cognolato: Ketten a palánk alatt

Szerző: Luca Cognolato
Cím: Ketten a palánk alatt
Alcim:
Kiadó: Manó Könyvek
Kiadás ideje: 2012
Kiadás helye: Budapest

item-thumbnail

A bajnokság című új ifjúsági sorozat első része a kosárlabda játék világába kalauzolja az olvasókat. Stifti új helyre költözik, ahol eleinte rémesen érzi magát. Hamarosan azonban barátságot köt Tunyával. Tunya nem csak legféltettebb titkába avatja őt be, hanem az éppen alakuló kosárlabda csapatba is bevezeti. Stifti a sport és a tanulás mellett megismerkedik az első szerelem érzésével, bár a helyzetet kissé bonyolítja, hogy a gyönyörű és ráadásul remekül kosarazó lányra más is kiveti a hálóját.

Küzdelemről, kitartásról, egymásért való kiállásról, igaz barátságról szól a regény, melyen keresztül végigkövethetjük egy csapat első sikereit és egyben közösséggé kovácsolódásának folyamatát.

A szép kivitelű, sok fejezetre tagolt könyvet színes illusztrációk teszik még élvezetesebbé. A kiadvány megjelenését a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége támogatta, s hátulján két magyar válogatott kosárlabdázó: Dávid Kornél és Hanga Ádám ajánlását is olvashatjátok.

A könyv végén lévő szómagyarázat a kosárlabda játék szabályaiba nyújt betekintést. A regényben előforduló olasz szereplők nevének kiejtését súgó segíti. Befejezésül egy rövid összefoglalót is olvashattok a magyarországi kosárlabdázás történetéből.

10 éves kortól ajánljuk, minden fiúnak és lánynak, nem csak kosarasoknak!

Ne felejtsétek: a történet folytatódik…

Balázs Ágnes
© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc