Újra lesz könyvtár Pécs belvárosában!

A Csorba Győző Megyei – Városi Könyvtár 2012. május 16-án nyitja meg városi hálózatának felújított könyvtárát a Király utca 9. szám alatt.

A nyitó ünnepségre 17 órától kerül sor a Belvárosi Könyvtár szolgáltatói terében. A kamarazenével színesített díszbeszédeket Várkonyi Nándor író, szerkesztő, kultúrtörténész hagyatékából berendezett emlékszoba avatás követi.

18 órától "PERGŐ ÉVEK" címmel Várkonyi Nándor irodalmi est várja látogatóit. Az íróról unokái, Kende Ágnes és Kende Katalin emlékeznek meg.

Az este során az érdeklődők bejárhatják a megújult könyvtár nyilvános tereit, valamint megtekinthetik a felújítás előtt álló oktatói és rendezvényi helyiségeket.

A Belvárosi Könyvtár jelenleg rendelkezésre álló 15 000 kötetes könyvállománya két megszűnt gyűjtemény (Ifjúsági Ház, Dr. Berze Nagy János Fiókkönyvtár) állományának összevonásából jött létre. A változatos kínálatban felnőttek és gyerekek egyaránt megtalálhatják a kedvükre valót. Az új könyvtárban kialakított újságolvasó-sarokban 37 féle újság és folyóirat közül válogathatnak a könyvtárlátogatók. Az internethasználat ingyenes, a fénymásolás és nyomtatás térítés ellenében biztosított.

Részletes program »»»

Letölthető:
Belvárosi Könyvtár megnyitó – plakát (.pdf)
Belvárosi Könyvtár megnyitó – meghívó (.pdf)


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc