Sajtó: Menő könyvtárba járni Pécsen

Már több mint húszezer olvasójegyet állított ki működése óta a pécsi Tudásközpont; a legtöbben folyamatosan használják a szolgáltatásokat, hétvégenként pedig százak járnak be újságot olvasni. Az igazgató szerint trendi lett könyvtárba járni.

– Nem gondoltuk volna, hogy a 2010-es átadást követően ennyien érzik majd úgy, hogy jó dolog a könyvtárba járás. A szolgáltatásainkat ma még annál is többen veszik igénybe, mint bibliotékánk fénykorában, a hetvenes-nyolcvanas években – meséli Szabolcsiné Orosz Hajnalka, a Csorba Győző Megyei – Városi Könyvtár igazgatója.

A számok arról tesznek tanúbizonyságot, hogy a bibliotéka megnyitása óta legalább kétszer annyian keresik fel az intézményt, mint annak idején a városi és a megyei könyvtárat együttvéve. Ez még annak tudatában is óriási eredmény, ha hozzátesszük: az egyetem központi könyvtára is a Tudásközpontban működik. Korábban ugyanis a hallgatók túlnyomó része egyúttal a megyei könyvtárba is be volt iratkozva.

A felnőtt könyvtártagok gyarapodása mellett a legkisebbeknek is megjött a kedve: ma háromszor annyi gyerek jár könyvtárba, mint 2-3 éve.

Teljes cikk:
PécsMa


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc