Felhívás: EKF történeti vetélkedő

A Csorba Győző Megyei – Városi Könyvtár Körbirodalom Gyermekkönyvtára és a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Kft. közös, Európa Kulturális Fővárosa programsorozatának történetét feldolgozó vetélkedőt szervez.

Pécsi és környékbeli, 3-5 fős, középiskolásokból álló csapatok jelentkezését várjuk a pecs2010@keiok.hu e-mail címen. Kérjük a jelentkezőket, hogy írják meg nevüket, elérhetőségeiket (e-mail és lehetőség szerint mobilszám), valamint iskolájuk nevét.

A jelentkezők válasz e-mailben egy feladatsort kapnak vissza, melynek helyes válaszait kell visszaküldeni a megadott e-mail címre. A helyes válaszokat adó csapatok bejutnak a 2011. június 9-én 9 órakor a Tudásközpontban kezdődő elődöntőbe. Kérjük a csapattagokat, hogy mivel az elődöntőre és a döntőre tanítási időben kerül sor, időben értesítsék az iskolájukat. (Igény esetén a csapattagoknak igazolást állítunk ki arról, hogy a versenyen részt vettek.)

Az elődöntőben a versenyzőknek kvízfeladatsort kell megoldaniuk, és a legjobb teljesítményt nyújtók bekerülnek a szintén 9-én, délután 1 órás kezdettel megtartott döntőbe. Itt a csapatoknak egy körülbelül 10 perces prezentációt kell tartaniuk az alábbi témák egyikéből:

  1. A DDRKTK története (a koncepciótól a megvalósulásig, az épület építészeti különlegességei és a benne működő intézmények összevonásának sajátosságai)
  2. A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa története (a kezdetektől a „végkifejletig”, a felkészülés, a programok, a kapcsolódó nagyberuházások)

Felhívjuk a csapatok figyelmét, hogy az elődöntő és a döntő között nem lesz lehetőség bővebb felkészülésre, így megkérjük a selejtezőn túljutott csapatokat, hogy mindenképpen készüljenek prezentációval is június 9-re.

A díjak:

  • 1 helyezett: 100 000 Ft-os vásárlási utalvány az Alexandra Könyváruházak támogatásával
  • 2 helyezett: 60 000 Ft-os vásárlási utalvány az Alexandra Könyváruházak támogatásával
  • 3 helyezett: 40 000 Ft-os vásárlási utalvány az Alexandra Könyváruházak támogatásával
  • Különdíj a legeredetibb prezentációt bemutató csapatnak: 30 000 Ft és kisebb értékű tárgynyeremények a Laptop Szalon jóvoltából.

A zsűri tagjai a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár és a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Kft. munkatársai.

Mindenkit szeretettel várunk, a jelentkezőknek pedig eredményes felkészülést, jó helyezéseket kívánunk!

Amennyiben további információra lenne szüksége, kérjük keressen minket bizalommal a pecs2010@keiok.hu e-mail címen, vagy a 20/9999222-es normál díjas információs vonalon!


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc